Vakantie Chios

Vakantie Zakynthos opties

Een vakantie Zakynthos is populair. Op het Griekse eiland wisselen prachtige flora en fauna, mooie stranden en Griekse pittoreske dorpjes elkaar af. Er is dan ook genoeg te doen op Zakynthos! Voor zowel een zonvakantie als voor een actieve duikvakantie bent u op Zakynthos op de juiste bestemming. Bekijk de opties!

De stranden van Zakynthos

Het veel zonuren tellende Zakynthos ligt ten zuidwesten van het vasteland van Griekenland. Het maakt deel uit van de Ionische eilandengroep. Zakynthos heeft vooral in het oosten mooie stranden en baaien. Het mooiste strand van het eiland ligt echter aan de noordwestkust van Zakynthos. Het zogeheten Shipwreck Beach of Navayio is een twee kilometer lang kiezelstrand waar een scheepswrak op ligt.

Bestemmingen Zakynthos

Zakynthos heeft een aantal aantrekkelijke badplaatsen. De belangrijkste zijn Laganas, Kalamaki, Tsilivi en Aghios Sostis. Laganas is de meest populaire (bad)plaats op Zakynthos met een mooi strand en levendig centrum. Hier komen jongeren die genieten van een feestvakantie. Tegenovergesteld is Kalamaki. Je geniet van de rust in het gemoedelijke Kalamaki. Tsilivi is een gemoedelijke badplaats met mooi zandstrand en veel winkels en restaurants in het centrum. Aghios Sostis is een kleine, rustige badplaats in het zuiden van Zakynthos.

Zakynthos. Bloem van het oosten

Zakynthos wordt ook wel de ‘bloem van het oosten’ genoemd. De reden hiervoor is dat er een prachtige flora en fauna op dit eiland bestaat. Het is dan ook zeker de moeite waard om de natuur van dit prachtige eiland te verkennen. Bovendien zijn er op Zakynthos nog vele authentieke oude dorpjes, die zeker een bezoek waard zijn. Een speciale aanrader van onze kant is het boeken van een bootexcursie om de zeer zeldzame zeeschildpad Caretta-Caretta te zien zwemmen. Bepaalde delen van de kust van het eiland zijn als beschermd verklaard vanwege het feit dat de schildpadden in de zomer aan de kust van Zakynthos hun eieren komen leggen.

Vergelijk vakanties Zakynthos

Wilt u genieten van een fijne vakantie op Zakynthos? Zoekt u informatie ter voorbereiding, inspiratie of als toevoeging? Ontdek dit immens populaire vakantie-eiland nu! Wij hebben een breed aanbod aan vakanties op Zakynthos geselecteerd bij zowel grote als unieke aanbieders. Zowel zonvakanties, rondreizen, jongerenreizen, fiets-wandel vakanties als uniek en kleinschalig aanbod. Zo kunt u zelf kijken welke vakantie het beste bij u past. Bekijk het aanbod en overtuig uzelf dat u via De Griekenland Specialist de allerbeste deals kunt sluiten en de meest uitgebreide informatie vindt!