Vakantie Chios

Vakantie Kos opties

Een vakantie Kos heeft voor ieder wat wils. De prachtige natuur en oude Griekse cultuur zorgen ervoor dat je niet alleen bij het zwembad van je hotel of aan het strand hoeft te liggen. De restaurants en cafe’s voor heerlijke momenten. Het uitgaansleven tot in de vroege uurtjes voor genoeg vertier. Niet gek dat Kos populair in onder stellen, gezinnen en jongeren die willen feesten. Bekijk de mogelijkheden.

Wat te verwachten tijdens een vakantie Kos

Een vakantie Kos zit vol tropische, ongerepte natuur, een warm klimaat, lange zandstranden en een overvloed aan historische monumenten en archeologische vondsten. Kos is een niet al te groot eiland, dat ligt in het zuidoosten van Griekenland, vlakbij de westkust van Turkije Het behoort tot de eilandengroep Dodekanesos. Tijdens een vakantie op Kos kunt u een bezoek brengen aan het levendige Kos-stad, Kardamena met zijn heerlijke stranden of de rustige plaats Tigaki.

Jongerenvakantie Kos

Een jongerenvakantie Kos wordt steeds populairder. Dit vanwege het bruisende uitgaansleven in met name Kos-Stad. Je vind er hippe clubs, gezellige bars en uitstekende betaalbare restaurantjes. Kos heeft alle ingrediënten voor een feestvakantie! Je hoeft niet persee een hotel te boeken in Kos-Stad. Vanuit diverse plaatsen op Kos rijden er zelfs speciale nachtbussen naar Kos-Stad!

Kos het fietseiland

Kos wordt niet voor niets ook wel het ‘Fietseiland’ genoemd, vanwege het feit dat het er vrij vlak is. U kunt tijdens uw vakantie op Kos dan ook goed gebruik maken van alle fietspaden die er zijn aangelegd. Anderen noemen het eiland liever ‘de tuin van de Egeïsche Zee’, vanwege de prachtige natuur en de weelderige plantengroei. Kos kent bovendien prachtige goudgele stranden, die geleidelijk in zee aflopen en daardoor geschikt zijn voor kinderen. De mooiste stranden vindt u aan de zuid- en oostkust, bijvoorbeeld bij Kefalos.

Kos eiland met een rijke cultuur

Voor cultuursnuivers is een vakantie op Kos geweldig. Zij kunnen zeker een bezoek brengen aan verschillende gedenktekens voor de bekende arts Hippocrates. Een voorbeeld is de ‘Plataan van Hippocrates’, een boom die 2400 jaar geleden door Hippocrates geplant zou zijn en een populaire plek zou zijn van Hippocrates om zijn studenten les te geven. Verder is ‘het kasteel van Kos-stad’ dat diende om het Christendom te beschermen, het bewonderen waard.

Excursies Kos

Wilt u meer zien tijdens uw vakantie op Kos? Vanuit de badplaats kunt u ook diverse uitstapjes maken, zoals een eilandtour met een jeep of een bezoek aan één van de naast Kos gelegen eilanden, zoals Kalymos, het nauwelijks bewoonde Pserimos en het vulkanische Nissyros. Of ga naar de Casa Romana en ontdek hoe de Romeinen vroeger leefden!

Vergelijk vakanties Kos

Wilt u genieten van een fijne vakantie op Kos? Zoekt u informatie ter voorbereiding, inspiratie of als toevoeging? Ontdek dit immens populaire vakantie-eiland nu! Wij hebben een breed aanbod aan vakanties op Kos geselecteerd bij zowel grote als unieke aanbieders. Zowel zonvakanties, rondreizen, jongerenreizen, fiets-wandel vakanties als uniek en kleinschalig aanbod. Zo kunt u zelf kijken welke vakantie het beste bij u past. Bekijk het aanbod en overtuig uzelf dat u via De Griekenland Specialist de allerbeste deals kunt sluiten en de meest uitgebreide informatie vindt!