Vakantie Chios

Vakantie Lesbos opties

Een vakantie op Lesbos viert u ten oosten van Griekenland, niet ver van de westkust van Turkije. Het is na Kreta en Evia het grootste eiland van Griekenland. Lesbos heeft veel te bieden aan de vakantieganger: een rijke geschiedenis, schilderachtige dorpen, authentieke huizen en gebouwen, schitterende kerken en kloosters en andere bezienswaardigheden. Boek uw vakantie naar de populaire badplaats Skala Kalloni of de sfeervolle plaatsen Molyvos of Eftalou.

De stranden van Lesbos

Voor strandgangers is een vakantie op Lesbos ideaal. Het eiland telt meerdere mooie stranden, zoals de stranden van Aghios Ermogenis, Anaxos en Petra. Ook zijn op het eiland veel wandel- en watersportmogelijkheden, zoals het huren van een waterscooter, banana-riding en parasailing. Ook de actieve vakantieganger kan op Lesbos een topvakantie beleven.

De landschappen van Lesbos

Een vakantie op Lesbos zit vol prachtige natuur. Het landschap van het eiland kent een grote variatie. In het noord- en zuidoosten is het landschap bergachtig. Verder zijn er twee waanzinnige baaien die diep het eiland ingaan. Eromheen vindt u een vlakke en heuvelachtige natuur. In het westen van Lesbos is het gebied vulkanisch met een kaal, dor en bergachtig landschap. Een grote trekpleister van Lesbos is het ‘versteende woud’, bij Sigri, dat 15 miljoen jaar geleden versteende na een vulkaanuitbarsting.

Vergelijk vakanties Lesbos

Wilt u genieten van een fijne vakantie op Lesbos? Zoekt u informatie ter voorbereiding, inspiratie of als toevoeging? Ontdek dit immens populaire vakantie-eiland nu! Wij hebben een breed aanbod aan vakanties op Lesbos geselecteerd bij zowel grote als unieke aanbieders. Zowel zonvakanties, rondreizen, jongerenreizen, fiets-wandel vakanties als uniek en kleinschalig aanbod. Zo kunt u zelf kijken welke vakantie het beste bij u past. Bekijk het aanbod en overtuig uzelf dat u via De Griekenland Specialist de allerbeste deals kunt sluiten en de meest uitgebreide informatie vindt!