Vakantie Chios

Vakantie Samos opties

Samos is veelzijdig Grieks eiland en heeft het de vakantieganger veel te bieden: een adembenemende groenrijke natuur, mooie zand- en kiezelstranden, authentieke pittoreske dorpjes, een rijke geschiedenis en cultuur en bovenal vriendelijke inwoners. Lees meer over Samos en bekijk hier de mogelijkheden!

Het Samos van Pythagoras

Samos, het eiland van Pythagoras, is een weelderig begroeid eiland dat tegen de Turkse westkust aan ligt. Een vakantie op Samos vindt plaats op een eiland met prachtige natuur, en dat is niet voor niets. Volgens de overlevering werd de kunst van het maken van wijn en tegelijkertijd een heerlijk klimaat namelijk geschonken door Dionysos, de god van de landbouw, natuur en wijn.

Het landschap van Samos

In tegenstelling tot veel andere Griekse eilanden kent Samos een groen landschap. U vindt in uw vakantie op Samos dan ook oogstrelend mooie stranden langs de kust. In het zuiden van Samos ligt het bekendste uitgestrekte strand. In het binnenland wordt het eiland omgeven door cipressen, pijnbomen, oude platanen en grote wijngaarden.

Badplaatsen op Samos

De populairste badplaats van Samos is Kokkari met een bruisend centrum en vele accommodaties. Ook het op een paar kilometer verder gelegen Pythagorion is een levendige badplaats. Deze pittoreske plaats heeft vele smalle straatjes en steegjes en een levendig haventje. Samos-Stad is gelegen aan een prachtige baai, met een oud en nieuw gedeelte. Kambos-Votsalakia is wat kleiner maar heeft desondanks ook een gezellig centrum en een prima strand.

Wandelen en fietsen op Samos

Er eindeloze wandel en-fietsroutes op Samos, voor de actieve vakantieganger. U kunt goed wandelen in het Ambelos-gebergte en fietsen naar en door de vele dorpjes. Ook kunt u deelnemen aan een bootexcursie, waarbij u de mooiste baaitjes en stranden te zien krijgt en aan het eind van de dag van een heerlijke barbecue kunt genieten.

Vergelijk vakanties Samos

Wilt u genieten van een fijne vakantie op Samos? Zoekt u informatie ter voorbereiding, inspiratie of als toevoeging? Ontdek dit immens populaire vakantie-eiland nu! Wij hebben een breed aanbod aan vakanties op Samos geselecteerd bij zowel grote als unieke aanbieders. Zowel zonvakanties, rondreizen, jongerenreizen, fiets-wandel vakanties als uniek en kleinschalig aanbod. Zo kunt u zelf kijken welke vakantie het beste bij u past. Bekijk het aanbod en overtuig uzelf dat u via De Griekenland Specialist de allerbeste deals kunt sluiten en de meest uitgebreide informatie vindt!